You are here

  • Sharebar

In Memoriam Hans Vaders

In Memoriam Hans Vaders
(Media credit: André Smits)

WILLEMSTAD -- Landhuis Bloemhof organiseert in samenwerking met Vrienden van Hans Vaders en zijn dochters Marije en Manja op 1 augustus de afscheidsexpositie 'In memoriam Hans Vaders' in verband met zijn recente overlijden.

Vaders (Den Haag, 23 februari 1949) overleed 15 juli 2015 op 66-jarige leeftijd. Hij was neerlandicus en op Curaçao vooral bekend als journalist, columnist, schrijver en dichter.

Vaders werkte voor diverse kranten op Curaçao waaronder de Beurs-en Nieuwsberichten, de Amigoe, het Antilliaans Dagblad en de Curaçaosche Courant. Hij was columnist, hoofd- en eindredacteur. Als hoofdredacteur van de Curaçaosche Courant maakte hij ruimte voor columns van Boeli van Leeuwen die later gebundeld werden in het boek Geniale Anarchie. Vaders manifesteerde zich op latere leeftijd zelf ook als veelzijdig auteur met verschillende boeken waaronder Otrobanda. Berichten van de overkant, Terug tot Tovar, Tropische winters en samen met beeldend kunstenaar Herman van Bergen Kate Moss in Mahaai. Kunstenaar Marcel van Duijneveldt maakte de cover voor de novelle De Vodkadrinker en legde de schrijver vaak op foto vast.

De expositie 'In memoriam Hans Vaders' is een homage aan Vaders en zal een kijkje geven in het 'schrijversleven' van de man die decennia geleden naar Curacao trok om er te blijven. Brede Kristensen zal tijdens de opening spreken en zo ook Chantal Meléndez, de kleindochter van Hans Vaders.Verder zullen bevriende kunstenaars Herman van Bergen en Marcel van Duyneveldt die met Vaders samenwerkten voor zijn boeken een eerbetoon aan 'hun' Hans brengen. De expositie wordt op 1 augustus geopend en zal tot en met 8 augustus te bezichtigen zijn.

De boeken van Hans Vaders zullen tijdens de duur van deze expositie ook te koop zijn bij Landhuis Bloemhof, Santa Rosaweg 6, naast café Tap Maar In, 737-5775, info@bloemhof.cw, www bloemhof.cw. Like ons op facebook www.facebook.com/LandhuisBloemhof .