You are here

  • Sharebar

Minister Victorina Opent Deuren Van Nieuwbouw Botika Barber

Minister Victorina Opent Deuren Van Nieuwbouw Botika Barber

WILLEMSTAD -- Amper vijf maanden nadat NV Bettina Barber en omgeving alvast voorzien had van een tijdelijk onderkomen voor de apotheek pal naast de dokterspraktijk van huisarts Sommer, knipte minister Siegfried Victorina van GMN (Gezondheidszorg, Milieu en Natuur) vrijdagavond het lint door als symbolische opening van Botika Barber.

Vertegenwoordigers van de omliggende buurten, inclusief Plataforma Bándabou en Fundashon Vishon Bándabou, medici, leveranciers, zakenrelaties en andere genodigden waren erbij toen het nieuwe onderkomen officieel in gebruik werd genomen. Bij deze gelegenheid sprak de heer David Maduro namens de staf van de apotheek en de directies van NV Bettina en Jolley Holding als aandeelhouders zijn waardering uit aan al diegenen die eraan bijgedragen hebben om Botika Barber up & running te hebben. In juli vorig jaar zette toenmalig minister Ben Whiteman van GMN zijn handtekening onder de goedkeuring voor Botika Barber. Daarna startte het proces om alles conform alle geldende voorschriften in orde te hebben. Uit Bandabou kwamen kritische geluiden dat dit zo lang duurde, maar Maduro benadrukte dat het nu van belang is vooruit te kijken. De mensen hebben sinds 2014 ervaren wat het is om voor elk wissewasje naar Tera Kòrá of de stad te moeten gaan. Bettina, die ook Botika Stakamahachi op Montagne beheert, garandeert dat Botika Barber een voorraad medicijnen en andere producten zal aanhouden om de bevolking, de medici en bezoekers van Bandabou te allen tijde van dienst te kunnen zijn.

Als geste van de directies en de aandeelhouders zal bedrijfsleider mevrouw Angelou Winklaar de komende dagen met medewerking van Chepacu een serie voedselpakketten uitreiken aan minderbedeelde gezinnen in de omgeving van Barber.

Nadat minister Victorina het lint had doorgeknipt namen de gasten een kijkje in de spiksplinternieuwe apotheek en bleven nog even samen onder het genot van een drankje en een hapje.