You are here

  • Sharebar
Curaçaose Vlag Wappert In Panama

Marlies Kort En Justus Van Der Lubbe Strijken Winst Op Bij Ironman Triathlon

Marlies Kort En Justus Van Der Lubbe Strijken Winst Op Bij Ironman Triathlon

WILLEMSTAD -- Afgelopen zondag heeft een delegatie sporters uit Curaçao hoge ogen gegooid tijdens de ‘Ironman 70.3 Triathlon Pan American Pro Championship Panama’.

Wereldkampioene Marlies Kort bevestigde haar positie door in haar leeftijdsgroep (40-44 jaar) als eerste te eindigen en Justus van der Lubbe deed dat in zijn klasse (50-54 jaar). Beiden stonden bij de prijsuitreiking met de Curaçaose vlag op het ereschavot.

Acht leden van de triatlon vereniging Team Endurance Curaçao waren naar Panama gegaan om deel te nemen; drie vrouwen, Carina Jänsch, Tamara Brank en Marlies Kort, en vijf heren, Osvaldo Marchena, Arjen Peeks, Casper Camps, Romke Jonker en Justus van der Lubbe. Allen haalden de eindmeet. De omstandigheden waren bijzonder uitdagend. Ze zwommen eerst 1,9 km in het Panama kanaal, fietsten een parcours van 90 km en liepen de halve marathon (21,2 km) bij een temperatuur van 33 graden. De entourage was prachtig en het massaal uitgelopen publiek langs de kant spoorde de sporters enthousiast bij naam aan, aangezien die op de shirtjes afgedrukt stond.

Twee WK plaatsen

Circa 1500 internationale sporters deden mee aan deze Ironman wedstrijd, ook al omdat deze de mogelijkheid bood om zich te kwalificeren voor het WK Ironman die later dit jaar in Australië wordt gehouden. In een zo groot mondiaal deelnemersveld weet Curaçao zich alvast verzekerd van twee uitblinkende sporters die zich met hun resultaat direct plaatsten voor het WK. Marlies Kort nam daar verleden jaar al aan mee en veroverde in Oostenrijk toen de wereldtitel in haar leeftijdsgroep. In Panama bestendigde zij haar uitstekende vorm. Zij klokte bovendien de snelste tijd van alle vrouwelijke non-professionele deelnemers; in het veld met professionele lopers meegeteld eindigde zij op de 12e plek.

Justus van der Lubbe wist dat hij in vorm was, maar hij was totaal verrast toen enige tijd na de finish hem het nieuws bereikte dat hij in zijn groep de snelste was. Hij bleef de nummers 2 en 3 in zijn categorie zelfs 10 en 15 minuten voor en was bij de overall heren 91ste.

Curaçaose vlag

Bij de feestelijke prijsuitreiking kwamen zowel Marlies Kort als Justus van der Lubbe het podium trots op met de Curaçaose vlag. Carine Jänsch viel net buiten de prijzen door in haar klasse (45-49 jaar) als vierde binnen te komen.  De Curaçaose delegatie vierde dit resultaat na afloop, want het is een prestatie dat het kleine Curaçao toch maar mooi 2 van de 19 ereplaatsen, die er te verdelen waren, in de wacht wist te slepen.