You are here

  • Sharebar

Sambil Curaçao Loopt Dit Jaar Aardig Vol

Sambil Curaçao
Sambil Curaçao Loopt Dit Jaar Aardig Vol

WILLEMSTAD -- Vergeleken met een half jaar geleden toen winkelcentrum Sambil Curaçao aan de Veerisweg voor het grote publiek open ging, is het aantal winkels en andere facilitaire voorzieningen meer dan verdubbeld.

Met wat er in de laatste twee maanden van dit jaar aan nieuwe winkels bijkomt erbij geteld, loopt het winkelcentrum zeker aardig vol.

In het voorbije half jaar is er veel gebeurd. Toen het winkelcentrum op 28 mei dit jaar de poorten opende, waren er in de 30 zaken klaar en open. In de voorbije zes maanden is dat aantal bijna verdrievoudigd. Alleen al in november is er opnieuw een serie winkels opengegaan, waaronder VBK & Triple 7, Funky Fish, Cortefiel, Springfield, Women’s Secret, Crèpes & Waffles, Woks en Parrilleria. Deze maand december volgen er nog meer, zoals US Polo, Marshmellow, Giorgio Di Mare, Garbo Sport, Panedaria Andina, Estivanellia, Aldo en Inglot, waardoor de eerste fase van het winkelcentrum vol begint te raken. De bezettingsgraad nadert nu de 90%.

De Food Court begon ook ongeveer voor de helft bezet. Inmiddels is de bezettingsgraad dramatisch gestegen. Op papier is er geen ruimte meer vrij, maar de huidige gegadigden moeten dan wel snel hun zaak openen.

Merknamen

Onder de huidige 82 huurders zitten diverse lokale ondernemingen, zoals Curacare, Inselair, MiniMe, Ben Berry, Lovers, Café Barrista, Memocha, Strike Zone, Bottles (wijnzaak), Obelus, Banco di Caribe, Sai Digital en Weight Training Coach.

Belangrijk genoeg om te vermelden is ook dat Sambil diverse internationale merknamen herbergt, zoals Cortefiel, Aldo, Columbia, Paul Frank, Women’s Secret, US Polo, Funky Fish, Nine West, Steve Madden, GEF, Punto Blanco, EPK, Aqua Bendita, Springfield, Estavanelli, MOA, Church’s Chicken, en natuurlijk Cinemark.

Net zo relevant is het om te vermelden dat diverse in Sambil gevestigde uitbaters ook elders op het eiland een bedrijf hebben, zoals Inselair, Café Barrista, MiniMe, Inglot, Banco di Caribe en Momocha.

Piekdagen
Het Curaçaose publiek heeft de weg naar Veeris gevonden. Was het eind mei nog een grote groep vooral van nieuwsgierigen, intussen zijn er heel wat mensen die op gezette tijden naar Sambil komen om er wat te eten en te drinken in de Food Court, in de cafetaria’s of in restaurant Holstein, naar de film te gaan bij Cinemark, inkopen te doen voor zichzelf of anderen, voor vertier van de kinderen (zoals in de baby hoek of in het populaire Kiddy’s Park), voor bankzaken, enz.

Daarnaast komen velen af op de uiteenlopende evenementen die bij tijd en wijle in en rondom Sambil worden georganiseerd, van muziekconcerten tot exposities. Tevens dringt het tot de mensen door dat er elke maand een reeks activiteiten voor jong en oud wordt georganiseerd om het winkelende publiek te plezieren. In de feestmaand december staan bijvoorbeeld op het programma weer tal van activiteiten en evenementen op het programma die het beste via de FaceBook pagina van Sambil te volgen zijn.

De tot nu verreweg drukste dag werd geregistreerd op zaterdag 21 november toen Sinterklaas met zijn gevolg een bezoek bracht aan Sambil. Op die piekdag alleen waren er ongeveer 15.000 mensen binnen en stond de parkeerplaats vol wagens. Maar ook afgelopen zondag, dat gold als afsluiting van het Black Friday weekeinde, werden bij Sambil bijna 8000 bezoekers geteld. Het geeft aan dat Sambil een half jaar na de start al goed aanslaat. Die trend zal zich deze maand onverminderd voortzetten.