You are here

  • Sharebar

Kerstmarkt Bij Landhuis Bloemhof

Kerstmarkt Bij Landhuis Bloemhof

WILLEMSTAD -- De Kerstmarkt van Landhuis Bloemhof staat voor de deur.

Op zaterdag 21 november is het zo ver. Dan staat het Bloemhofterrein aan de Santa Rosaweg van 9:00 tot 14:00 uur weer vol met vrolijke kraampjes. Dit jaar zullen meer dan 60 lokale nijverheidswerkers hun zelfgemaakte producten aanbieden. De toegang tot dit evenement is gratis.

Kadootjes en versieringen

Het is de vijfde keer dat Landhuis Bloemhof haar kerstmarkt met uitsluitend handvervaardigde artikelen organiseert. De selectie van het aanbod is ook dit jaar met een scherp oog voor kwaliteit en uniciteit bepaald. Ook is in deze selectie de variatie van het aanbod meegenomen. Een en ander heeft geleid tot een zeer gevarieerde samenstelling van de kerstmarkt van dit jaar met tal van leuke kerstkadootjes en versieringen. Schilderijtjes met acryl of waterverf, essentiële oliën, kaarsen en potpourri, glas in lood, eigengemaakte sierraden, decoraties van verschillende stoffen zoals vilt, gehaakte wol, zijde- en quilt versieringen, speelgoed van stof en tal van creaties van natuurlijke maar ook van wegwerpmaterialen.

Gratis workshop voor kinderen

Voor de kinderen zal er tussen 9:00 en 14:00 uur een gratis inloop-workshop worden gegeven in de Bakatòr studio van Landhuis Bloemhof. De workshop wordt verzorgd door Esther de Sola en Jora de Jong van het Children's Museum Curaçao. Natuur, literatuur, wetenschap, kunst en fantasie zijn de centrale thema's van het kindermuseum en die zullen ook in de workshop van aanstaande zaterdag verwerkt zijn.

Entertainment

Om de sfeer extra gezellig te maken zullen er doorlopend optredens zijn bij de Turtuga Stage. Zang en muziek van het volwassenen koor 'The Voices' en het kinder- en jeugdkoor van de International School of Curaçao. Verder zullen er muzikanten optreden, zal er het toneelstuk 'Pachanga di Pasku' gebracht worden door de toneelgroep Arawak en zijn er optredens van leerlingen van de circusschool Circo Magic.

Donatie voor Circo Magik

Speciale aandacht is er dit jaar voor Circo Magik dat sinds 2006 circusles geeft aan de Curacaose jeugd van 6 t/m 21 jaar. Om meer jongelui de kans te geven de circuslessen te volgen is Circo Magik op zoek naar een trainingsruimte met een hoogte van minimaal 6 meter. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen een handje helpen door een donatie te doen om deze wens werkelijkheid te laten worden. En misschien, en dat zou heel mooi zijn, heeft een van onze bezoekers de benodigde ruimte voor de circusschool beschikbaar of een goede tip om aan een nieuwe trainingsplek te komen.

De inwendige mens

Naast de vele creatieve stands zal er ook een kraam zijn waar lokale kerstsnacks en broodjes te krijgen zijn. Zo zullen het broodje ham di pasku, de zalm, de kabeljauw, de stobá, de sult, en de verfrissende awa di lamunchi of tamarijn niet ontbreken.

Parkeren en Tuc Tucs

De kerstmarkt opent zaterdag 21 november om 9:00 uur. U kunt naar binnen zowel via de centrale ingang op de parking van Bloemhof als via de poort langs de Santa Rosaweg. Helaas is parkeren op de parkeerplaats van de Orco Bank dit jaar niet mogelijk.

Wel kunt u langs de Neptunusweg parkeren. Daar rijden Tuc Tucs heen en weer om u zo dicht mogelijk naar het Landhuis te brengen. Voor minder validen en/of rolstoelgebruikers is de ingang via de parkeerplaats van Bloemhof het gemakkelijkste.

Tot slot

Landhuis Bloemhof nodigt iedereen uit om, op zaterdag 21 november, onze lokale kunstnijverheidwerkers te komen steunen en promoten. U kunt alvast kennis maken met de deelnemers via onze facebook pagina. Kijk op 5th Annual Christmas Craft Fair.

En wellicht ten overvloede:  toegang tot de kerstmarkt is gratis, maar een donatie voor Circo Magik zal zeer op prijs worden gesteld.

Landhuis Bloemhof ligt aan de Santa Rosaweg 6, naast Café Tap Maar In. Open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 14:00 uur. Telefoon: 737-5775, www.bloemhof.cw, info@bloemhof.cw. Like onze facebook pagina.